«

»

May 23

Ce aspecte influenteaza pretul pentru un RCA?

RCA-ul reprezinta asigurarea obligatorie de raspundere civila auto, pe care orice sofer trebuie sa o aiba, aceasta polita fiind obligatorie prin lege.
Tariful pentru o polita de acest tip variaza de la caz la caz. Se tine cont pe de o parte de datele referitoare la sofer: varsta pe care o are, de cand detine permisul de conducere, daca este pensionar, bugetar sau persoana cu handicap, daca are copii si asa mai departe.
Pe de alta parte, tariful este influentat de detalii legate de masina pentru care se face RCA: marca, modelul, tipul autovehiculului, precum si detalii tehnice, cum ar fi capacitate cilindrica sau putere.
Un alt factor extrem de important care are o influenta considerabila atunci cand vine vorba de pretul pentru un RCA este reprezentat de sistemul bonus-malus. Daca un sofer a inregistrat daune pe perioada anului anterior, atunci el va intra intr-o anumita clasa de malus, ceea ce inseamna penalizari, adica un tarif RCA mai scump. In schimb, daca nu a avut deloc daune, este incadrat intr-o clasa de bonus, care reprezinta o reducere aplicata pretului pentru polita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>