«

»

Nov 02

Ce risti daca nu ai polita RCA?

Daca nu ai facut inca o asigurare si speri sa scapi cu basma curata,te anuntam ca nu ai sanse prea mari!

Asigurarea de raspundere civila auto este absolut necesara avand cunoscutul rol de a intervini in favoarea partii nevinovate in cazul producerii unui eveniment rutier. Incheiata pe o perioada fie de 6, fie de 12 luni, trebuie insa mentinuta constant in valabilitate.

O baza de date la nivel national te poate identifica si in calitate de neasigurat RCA vei primi in cel mai scurt timp o notificare prin care ti se va aduce la cunostinta necesitatea de a urgenta punerea tuturor actelor la punct. Desi nu suna foarte amenintator, acesta este doar cel dintai pas, incat, in caz contrar, inmatricularea autovehicului pe care il ai va fi suspendata din oficiu. Ceea ce inseamna imposibilitatea utilizarii sale pe drumurile publice si o amenda cuprinsa între 2000 si 5000 RON. Plus retinerea certificatului de inmatriculare, pana in momentul in care te vei prezenta avand documentul privind incheierea asigurarii.

In cazul in care esti raspunzator de un accident, partii nevinovate ii revine dreptul de a obtine despagubiri direct de la tine, fie ca accepti sa platesti pe cale amiabila, fie ca te vei trezi purtat intr-un proces costisitor, unde costurile vor fi mult mai mari decat costul unui simplu RCA ieftin care il puteai face din timp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>