«

»

Jul 21

CSA: 5 august 2011 – data de la care se vor aplica amenzile pentru proprietarii fara asigurarea obligatorie de locuinta

5 August 2011 este data de la care autoritatile pot, in opinia CSA, sa aplice amenzile pentru proprietarii care nu au incheiat o asigurare obligatorie PAD sau una facultativa care sa includa cele 3 riscuri (inundatii, alunecari de teren si cutremur). “Daca Parlamentul sau Guvernul vor dori sa modifice legea, CSA va sprijini punerea ei in aplicare conform dispozitiilor. Nu amenda este importanta ci faptul ca oamenii sa fie asigurati”, a precizat Presedintele CSA in cadrul conferintei de presa organizata astazi, la un an de la emiterea politelor obligatorii de locuinta.

Ministerul Administraţiei şi Internelor a anunţat că obligativitatea încheierii poliţei are ca termen limită 15 iulie 2011, interpretând că primul an de aplicare deja a expirat, deşi populaţia devenea obligată să încheie poliţe de asigurare abia după adoptarea normelor, care au fost publicate în Monitorul Oficial abia în 6 mai 2011,astfel potrivit legii obligatia de asigurare intervine la expirarea unui termen de 90 de zile de la aceasta data.

Având în vedere că normele comune MAI – CSA au fost publicate în Monitorul Oficial la data de 6 mai 2011, rezultă că obligativitatea devine efectivă după 6 august 2011.

Pana la data de 15 iulie 2011 au fost incheiate 640.000 de polite obligatorii PAD, gradul de cuprindere in asigurare la nivel national (asigurari facultative si obligatorii) fiind in prezent de circa 40%, din care 7,4% asigurari obligatorii.

Companiile autorizate să vândă poliţe de asigurare obligatorie sunt cei 13 acţionari ai Pool-ului:

  1. ABC Asigurări,
  2. Astra Asigurări,
  3. ARDAF,
  4. Carpatica Asig,
  5. Certasig,
  6. City Insurance,
  7. Credit Europe Asigurări,
  8. Euroins România,
  9. Generali,
  10. Grawe România,
  11. Groupama România,
  12. Platinum Asigurări şi
  13. Uniqa Asigurări.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>