«

»

Nov 01

Inmatricularea unei masini

Am decis sa scriem acest indrumar pentru toti cei aflati in aceasta situatie:

Sa presupunem ca ai cumparat o masina second hand iar acum vrei s-o inmatriculezi pe numele tau. Ca sa faci asta ai nevoie, pe langa alte acte, si de o asigurare RCA emisa in vederea inmatricularii pe care o poti obtine numai dupa ce procesul de inmatriculare a fost demarat. Iti trebuie o fisa de inmatriculare semnata si stampilata de organul financiar prin care dovedesti ca ai luat in evidenta ta acea masina si ca vei plati impozitul pentru detinerea ei.

Fisa de inmatriculare se obtine mergand la orice firma de acte auto unde ti-o dactilografiaza pe loc. De acolo mergi la Directia de Impozite si Taxe Locale unde iti semneaza si stampileaza fisa. Abia acum, in baza ei, vei putea apoi merge si incheia asigurarea RCA.

fisa_de_inmatriculare

Daca ai achizitionat o masina noua de la dealer,pentru a putea pleca cu ea din showroom ai nevoie de RCA. Ca sa-l inchei iti trebuie factura proforma primita de la dealer.

Dupa ce ai inmatriculat masina si ai numere de Romania trebuie sa instiintezi pe cel ce ti-a facut RCA-ul de noile numere ca sa fie trecute pe polita. Aceasta este prevederea CSA (Comisia de Supraveghere a Asigurarilor).

Mult succes!!

ATENTIE : Masinile cu numere straine care nu incep procesul de inmatriculare nu-si pot incheia RCA-ul decat in tara in care este inmatriculata ! Nici Cartea Verde nu se poate face pentru ele din Romania !

Contactati-ne pe www.rca-deal.ro pentru mai multe detalii.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>