«

»

Aug 10

Accidentele rutiere provocate pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in Bulgaria

Masinile inmatriculate in Bulgaria au generat cu 31% mai multe dosare de dauna decat in prima jumatate a anului trecut

In primele 6 luni ale anului curent, numarul dosarelor de dauna avizate ca urmare a accidentelor rutiere provocate pe teritoriul Romaniei de vehicule inmatriculate in Bulgaria a crescut cu 31% fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 1.798 dosare de dauna.

In functie de locul obisnuit de stationare a vehiculelor, alte tari care au urmat in clasament sunt: Italia (cu 584 dosare de dauna avizate), Spania (526 dosare), Germania (478 dosare), Ungaria (391 dosare) si Franta (313 dosare). Accidentele produse de vehiculele inmatriculate in aceste 6 tari au generat 4.090 dosare de dauna, reprezentand 78,8% din total.

In 2010 au fost contabilizate peste 10.000 de daune pe Carte Verde, dintre care 3.155 au fost cauzate de masini din Bulgaria. In 2005 erau inregistrate aproximativ 150 de cazuri de despagubire pe Carte Verde din Bulgaria, pe primul loc in acel an fiind accidentele provocate de masini din Italia, cu 1.000 de cazuri. Motivul pentru acest fenomen este faptul ca o mare parte din locuitorii din judetele sudice ale tarii cumpara masini second hand din afara Romaniei si le inmatriculeaza in Bulgaria, in incercarea de a evita impozitele mari.

S-a constatat faptul ca sunt persoane pagubite in urma accidentelor provocate de vehicule inmatriculate in strainatate care nu stiu cui sa se adreseze pentru a obtine despagubirea

De aceea, proprietarii de vehicule din Romania pot gasi pe site-ul CSA un set de informatii utile care explica cui trebuie sa se adreseze pentru a obtine despagubirile in asemenea situatii, in functie de locul unde s-a produs accidentul si de tara in care este inmatriculat vehiculul vinovat.

Sperăm că aceste informații vor fi binevenite, mai ales că este perioada concediilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>