«

»

Aug 10

45% din locuintele din Romania sunt asigurate

La sfarsitul lunii iunie, la nivel national, numarul locuintelor asigurate era de 3.377.026, din care 2.793.628 prin asigurari facultative si 583.398 prin asigurari obligatorii, ceea ce inseamna un grad total de cuprindere in asigurare a fondului locativ al Romaniei de 40,3%, potrivit unui comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Cele mai scazute grade de cuprindere in asigurare a locuintelor se inregistreaza in judetele Vaslui (21%), Gorj si Maramures (fiecare cu 29,3%), precum si Botosani (29,5%).

In Bucuresti, 64% din locuinte erau asigurate, fie prin asigurari facultative, fie prin polite obligatorii, pe urmatoarele locuri situandu-se judetul Constanta, cu 53,1% dintre locuinte asigurate, si judetul Timis, cu un grad de cuprindere in asigurare de 51,4%.

Se remarca faptul ca circa trei sferturi (73,7%) din asigurarile facultative valabile la data de 30 iunie 2011 au fost incheiate pe parcursul primelor 6 luni ale anului curent, restul fiind contracte incheiate ,reinnoite in anul anterior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>