«

»

Aug 08

PAID a platit prima dauna totala

In perioada 15 iulie 2010 – 1 august 2011, au fost avizate 55 de dosare de dauna pe segmentul asigurarilor obligatorii de locuinta, iar PAID – Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale a platit despagubiri pentru 23 dintre acestea, in valoare totala de peste 172.000 lei. De asemenea, PAID a platit pe 1 august unui proprietar din Avrig, judetul Sibiu, prima dauna totala, in valoare de 20.000 EUR, ca urmare a distrugerii totale a locuintei, in urma inundatiei produse in 10/11 iunie.

Polita de asigurare obligatorie a fost incheiata in data de 28 decembrie 2010, cu intrare in vigoare in data de 1 ianuarie 2011, pentru o locuinta de tip A, situata pe Valea Avrigului. Avizarea dosarului de dauna s-a realizat pe 14 iunie si instrumentarea acestuia a fost finalizata in urma cu o saptamana. Compania care a vandut polita de asigurare in numele PAID si care s-a ocupat de instrumentarea dosarului de dauna este CREDIT EUROPE Asigurari.

Inundatia produsa pe valea raului Avrig in 10/11 iunie a afectat cinci locuinte, dintre care doua au fost distruse in totalitate, doar una dintre ele fiind insa asigurata printr-o polita obligatorie. Potrivit dosarului de dauna si declaratiilor reprezentantilor Primariei Avrig, proprietarul nu va mai putea reconstrui locuinta in aceeasi zona, care este expusa riscului de inundatii.

Majoritatea proprietarilor de locuinte au asteptat termenul de aplicare a sanctiunilor pentru a se asigura, stabilit la data de 5 august 2011, fara a lua in calcul ca unul dintre cele trei riscuri s-ar putea produce inainte de aceasta data.
PAID a emis, pana la data de 1 august, peste 780.200 de polite de asigurare obligatorie a locuintei, din care 504.000 sunt aferente mediului urban, restul de peste 276.000 de locuinte provenind din mediul rural. Totodata, din datele PAID mai reiese faptul ca aproape 66% din polite sunt de tip A (20 EUR).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>