«

»

May 01

ANAF va colecta contribuţiile la sănătate

Proiectul de ordin privind transferul colectării contribuţiilor de sănătate pentru persoanele care derulează activităţi independente de la CNPP (Casa Naţională de Pensii Publice) la ANAF (Agenţia Naţională de Administrare Fiscală), se află în analiza Administraţiei Fiscale, Ministerului Muncii, Casei de Pensii, Casei de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii.

Până în luna iulie 2012 se va realiza acest transfer, potrivit scrisorii de intenţie a României asumate în cadrul acordului cu FMI.

“Proiectul de ordin a fost transmis pentru aviz sau eventuale propuneri şi observaţii direcţiilor de specialitate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi Ministerului Finanţelor Publice, precum şi Casei Naţionale de Pensii Publice, Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi Ministerului Sănătăţii. De asemenea, propunerile şi observaţiile acestor instituţii au fost supuse discuţiei, în cadrul mai multor întâlniri de lucru şi incluse în proiectul de ordin care se află, în prezent, în curs de analiză şi avizare”, au precizat reprezentanţii ANAF.

Proiectul vizează şi procedura de predare – primire a documentelor şi informaţiilor în vederea administrării de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a contribuţiilor sociale obligatorii datorate de persoanele fizice care derulează activităţi independente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>