«

»

Oct 04

Asiguratorii bulgari solicita verificarea mai stricta a datelor de inmatriculare a vehiculelor conduse in strainatate

Companiile de asigurarisolicita introducerea unor noi reglementari si efectuarea unui control preliminar mult mai strict in cazul inmatricularilor vehiculelor in Bulgaria care sunt apoi conduse in straintate”, a declarat Costa CHOLAKOV, Vicepresedinte, Asociatia Asiguratorilor din Bulgaria, in cadrul Conferintei Internationale – “Asigurarile autoin Sud-Estul Europei: Solutii pentru probleme transfrontaliere”.

Potrivit lui Costa CHOLAKOV, principalele cauze care i-au determinat pe cetatenii romani sa isi inmatriculeze masinile in Bulgaria sunt in primul rand taxele ridicate percepute in Romania pentru aceeasi procedura. Astfel, taxa de prima inmatriculare in Romania porneste de la 500-600 EUR si poate ajunge la cateva mii de euro. In al doilea rand, CHOLAKOV a semnalat existenta unor lacune in legislatia din Bulgaria, iar in al treilea rand, lipsa unui sistem comun de verificare a datelor de identificare a masinii.

“Cetatenii romani infiinteaza entitati juridice pe teritoriul Bulgariei cu un singur scop: inmatricularea masinilor in tara noastra. Pe langa aceasta varianta, mai exista si cea a masinilor detinute de bulgari care sunt apoi vandute catre cetatenii romani. Acestea din urma sunt radiate din evidentile Politiei si raman doar cu numerele de inregistrare bulgaresti. Prin urmare, nici bulgarii si nici romanii nu platesc taxe catre stat pentru aceasta masina”, a adaugat Costa CHOLAKOV.

Solutiile pe care le propune Costa CHOLAKOV sunt modificarea legislatiei privind regimul de inmatriculare a vehiculelor, efectuarea unui control al vehiculelor mult mai riguros, amenzi mai mari si o colaborare mai stransa intre autoritatile de supraveghere si institutiile abilitate din cele doua tari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>