«

»

Aug 04

Bărbaţii folosesc mai des decât femeile sistemul de navigaţie din maşină

Conform unui studiu efectuat în Australia de către o asociaţie a asiguratorilor, bărbaţii folosesc mai des decât femeile sistemul de navigaţie al automobilului.

Unde sunt vremurile când GPS-ul nu exista? Noţiunea de navigaţie în maşină se reducea la cel mult o hartă rutieră aruncată sub scaun sau un atlas uitat în torpedou. Astăzi însă, navigaţia GPS integrată în sistemele maşinii sau sistemele de navigaţie aftermarket au devenit un gadget aproape obligatoriu. Şi se pare că acest gadget este preferat în special de bărbaţi.

Conform unui studiu efectuat de Asociaţia Australiană a Asiguratorilor, peste 64% dintre şoferii bărbaţi folosesc sisteme de navigaţie digitale, pe când doar 50% dintre femeile ce se urcă la volan vor utiliza GPS-ul din dotarea maşinii. Cei care au efectuat studiul pun acest comportament pe seama faptului că bărbaţilor nu le place să ceară informaţii referitoare la direcţie, unori fiind foarte încăpăţânaţi faţă de acest aspect. Femeile, pe de altă parte preferă, se pare, să oprească şi să întrebe care este direcţia bună.

O altă întrebare din studiul australian s-a referit la vocea digitală folosită de sistemul de navigaţie. Cele mai populare voci s-au dovedit a fi cele ale actorilor Morgan Freeman sau Christopher Walken, pe când cele mai puţin populare sunt vocile lui Batman, Ozzy Osbourne sau a jumătăţii mai bune. Deci nimeni nu vrea să audă vocea iubitei/iubitului sau a soţiei/soţului oferindu-i indicaţii legate de direcţie.

Site-ul producătorului de sisteme GPS Garmin oferă o gamă variată de voci pentru sistemele de navigaţie. Poţi alege vocile lui Ernie & Bert, Wallace & Gromit, Yoda sau chiar Darth Vader.

În România, şoferii sunt deja obişnuiţi cu vocile cunoscuţilor de acum Ioana şi Marcel.

Fie că folosiţi sau nu GPS-ul, drumuri bune şi fără incidente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>