«

»

Aug 07

Descoperire uluitoare, Antarctica a fost acoperită de păduri

O echipă de cercetători australieni au scos la iveală faptul că, în Eocen, acum 34-56 de milioane de ani în urmă, Antarctica era acoperită de păduri cvasitropicale. Această descoperire se datorează faptului că, în urma forajelor efectuate, cercetatorii au descoperit boabe fosilizate de polen care, potrivit analizelor provin de la aceste tipuri de păduri.

Totodată, s-a demonstrat şi faptul că, în acea perioadă, temperaturile se situau în jurul valorii de 20°C, lucru demonstrat în urma analizei moleculelor sensibile la temperatură. “Erau păduri, nu era gheaţă, era timp foarte frumos”, a precizat pentru AFP Kevin Welsh, un om de ştiinţă australian, membru al echipei de cercetători.

Toate aceste descoperiri ne ajută să înţelegem mai bine schimbările climatice care se preconizează, dar mai ales importanţa Antarcticii pentru planetă prin imensele sale rezerve de apă sub formă de gheaţă.

Specialiştii sunt de părere că Antarctica va înregistra, spre sfârşitul secolului, o nouă topire a gheţurilor, conform spuselor lui Welsh.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>