«

»

Oct 28

Ce riscuri acopera polita CASCO?

Polita de asigurare Casco acopera doar daunele care au fost produse asupra unui automobil asigurat, atata timp cat acesta este inscris in mod legal si inmatriculat, apartinand proprietarului care apare mentionat in polita de asigurare.

Obligatia legala a unui asigurator casco este ca, in urma unui eveniment asigurat, sa plateasca readucerea autoturismului asigurat in starea dinaintea producerii evenimentului, prin reparare sau inlocuire.

Riscurile asigurate se impart in 4 mari categorii:

  • furt partial (furtul unor parti din masina; tot la aceasta situatie se includ si avariile produse masinii de catre hot: geam spart,oglinda sparta, bord deteriorat);
  • furtul total (disparitia totala a masinii);
    !Atentie mare la numarul de chei si telecomenzi pe care le detineti! La incheierea politei vi se cere sa declarati nr de chei si telecomenzi pe care le detineti la masina. In caz de furt total, asiguratorul va va solicita sa ii prezentati toate aceste chei si telecomenzi. Lipsa lor sau nedeclararea lor va determina neplata despagubirii.
  • avarie partiala (accident in trafic, avarie in parcare cu autor cunoscut/ necunoscut),este de fapt avaria a carei reparatie costa cat un plafon stabilit de asigurator, care de regula reprezinta 75 -80% din suma asigurata.
  • avarie totala (situatia de avarie totala se stabileste de catre asigurator pe baza unui deviz de reparatie care se elibereaza de catre service specializat si autorizat RAR).

Orice dauna la masina trebuie reclamata la politie,deoarece toti asiguratorii va vor solicita documentele emise de politie, pentru a va despagubi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>