«

»

Dec 21

Despagubirile pentru politele RCA, mult mai mari in 2012

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a stabilit ca limitele de despagubiri pentru politele auto RCA vor creste de la 1 ianuarie cu 33,3%, la un milion de euro, in cazul daunelor materiale din accidente rutiere, si cu 42,9%, la 5 milioane de euro, pentru vatamari corporale si decese.

In acest an, despagubirea maxima pentru daune materiale se ridica la 750.000 euro, indiferent de numarul partilor implicate in accidentul rutier, informeaza Mediafax.

Pentru vatamari corporale si decese, limita de despagubire pentru 2011 a fost stabilita la 3,5 milioane de euro.

Asigurarea de raspundere civila auto (RCA) este un contract prin care persoanele prejudiciate in urma unui accident rutier produs din vina conducatorului auto asigurat primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.

Scopul politei este ca persoanele pagubite sa primeasca obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba.

Asigurarile RCA au fost in scadere in 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>