«

»

Dec 13

Anvelopele de iarna, in ceasul al doisprezecelea: drumul e plin de precizari!

Institutiile se intrec in precizari privind anvelopele de iarna: daca e joi, e Ministerul Transporturilor si Infrastructurii!

Suntem avertizati: controalele – demarate de la 1 noiembrie, daca drumurile se acopera cu zapada, gheata sau polei – vor viza doar anvelopele, daca sunt de iarna sau nu, fara a se verifica integral starea tehnica a autovehiculului. Un control va dura maximum 15 minute. Cine le verifica? Inspectorii ARR/RAR. De amenzi se va ocupa Politia. Vezi ce se va controla, vezi ce vechime/uzura maxima ar trebui sa aiba anvelopele de iarna!

“Un conducator auto trebuie sa achizitioneze anvelope omologate, in concordanta cu cele inscrise de catre RAR in cartea de identitate a vehiculului si care poarta marcajul M+S (sau M.S, sau M&S). Nu se recomanda anvelope de iarna second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care inaltimea profilului lor este mai mica de 4 mm.

Apreciem ca verificarea anvelopelor de catre inspectorii ARR/RAR poate dura cel mult 15 minute, fara a se verifica integral starea tehnica a autovehiculului (n.r. – drumul va fi practic blocat daca vor fi verificate toate masinile de pe un drum cat de cat circulat!)

Anvelopele denumite comercial ‘all seasons’ sau 4S, ca si cele Alpin, Mountain sau Winter, pot fi acceptate daca au marcajul specific anvelopelor de zapada (M+S, M.S., M&S), conform Directivei Consiliului 92/23/CE privind pneurile autovehiculelor si ale remorcilor acestora s.a.m.d”, a precizat joi MTI.

Calculator Rca , Forum RCA , Blog Casco , Rca ieftin , Forum Rca , Forum Casco , Forum Asigurari locuinte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>