«

»

Apr 04

În cazul în care sunteţi implicat într-un accident rutier

Dacă celălalt conducator auto implicat în accident părăseşte locul accidentului, refuză să completeze şi să semneze formularul de Constat Amiabil sau refuză să se prezinte la birourile de constatare ale poliţiei pentru stabilirea vinovăţiei, dumneavoastră trebuie să puteţi furniza cât mai multe amanunte în vederea identificării vehiculului vinovat de producerea accidentului:

a. numărul de înmatriculare, marca, modelul şi culoarea;

b. datele de contact ale eventualilor martori.

Dacă şoferul vinovat de producerea accidentului nu are o poliţă de asigurare RCA valabilă sau nu poate fi identificat, după prezentarea la un birou de constatare al poliţiei, vă puteţi adresa Fondului de Protecţie a Victimelor Străzii pentru recuperarea despăgubirii.

Dacă accidentul rutier este soldat cu victime:

a. Întotdeauna anunţaţi de urgenţă POLIŢIA şi SALVAREA, apelând serviciul de urgenţă 112;

b. NU PĂRĂSIŢI LOCUL ACCIDENTULUI fără încuviinţarea poliţiei;

c. nu modificaţi poziţia vehiculului până la sosirea echipajului de poliţie pentru a face masurătorile necesare.

Verificaţi cu mare atenţie toate informaţiile furnizate de către celălalt conducător auto implicat în accident. Luaţi-vă repere importante ce v-ar putea fi de folos ulterior pentru stabilirea şi plata despăgubirilor:

a. data, ora şi locul exact de producere a accidentului;

b. direcţia de mers a autovehiculului condus de dumneavoastră şi direcţia de mers a celuilalt/celorlalte autovehicule implicate în eveniment;

c. numerele de înmatriculare ale vehiculelor implicate în accident;

d. numele conducătorilor auto implicaţi în accident, precum şi numele altor persoane care au asistat la eveniment (martori);

e. seria şi numarul poliţei de asigurare RCA emisă pentru autovehiculul care se face vinovat de producerea accidentului.

Luaţi toate măsurile necesare pentru ca autovehiculul dumneavoastră să nu sufere avarii suplimentare. Dacă autovehiculul nu poate fi pornit, există scurgeri de lichide sau riscul de scurt circuit electric:

a. decuplaţi bornele bateriei;

b. nu porniţi motorul;

c. împingeţi vehiculul sau remorcaţi-l până în afara părţii carosabile.

Să aveţi drumuri bune şi fără incidente!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>