«

»

Apr 18

În perioada sărbătorilor pascale, numărul poliţelor de asigurare medicală de călătorie contractate de turişti creşte cu 30%

Cererea de poliţe medicale de călătorie creşte cu aproximativ 30% în fiecare an, în apropierea sărbătorilor pascale, faţă de o perioadă normală a anului, fără a se raporta la perioada concediilor de vară.

În urma unei analize, în perioada premergătoare Paştelui, se pot constata două vârfuri: cu o lună şi jumătate înainte, când se face cea mai mare parte a rezervărilor pentru concediile de Paşte, şi în săptămâna de dinaintea Paştelui.

“Dacă pentru prima perioadă de vârf cumpărătorii preferă o asigurare mai complexă care, pe lângă riscurile de bază acoperite de o poliţă de călătorie, acoperă şi riscul de anulare a călătoriei, de pierdere, deteriorare sau furt al bagajelor, întârzierea cu mai mult de 6 ore a livrării bagajelor şi asigurarea de răspundere civilă privată în străinătate, în săptămâna ce precede Paştele se aleg mai mult asigurări basic, care preiau cheltuielile necesare intervenţiei medicale de urgenţă ocazionate de consultaţie, tratament, medicaţie, spitalizare, intervenţie chirurgicală, repatriere (în caz de îmbolnăvire gravă sau deces)”, a declarat Mariana FLUCUS, Director General, CARPATICA Asig.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în acest an s-a înregistrat o creştere de 10%-15% a numărului de asigurări medicale de călătorie încheiate de companie.

În această perioadă românii plecaţi în călătorie au destul de puţine incidente care necesită folosirea asigurărilor de călătorie, deoarece călătoriile sunt mai scurte, de maxim o săptămână. Dar la încheierea poliţelor clienţii sunt sfătuiţi ca, în cazul în care survine unul din riscurile acoperite de asigurare, să sune la numărul de telefon de pe poliţă; un operator îl va îndruma pe posesorul de poliţă către o clinică medicală agreată. De asemenea, pentru recuperarea banilor, la întoarcerea în ţară, asiguratul trebuie să depună o cerere de despăgubire şi documentele ce dovedesc cheltuielile făcute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>