«

»

Jan 19

In Romania se produce un incendiu la fiecare 25 de minute. Aveti asigurare?

In Romania au loc anual, in medie, 4.540 de incendii, ceea ce inseamna ca zilnic sunt distruse de incendiu 12 locuinte, se arata intr-un studiu realizat recent de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU). Potrivit acestuia, cele mai multe incendii de locuinta se produc in intervalul orar 18.00-22.00, cand are loc, in medie, un incendiu la fiecare 20 de minute.

De asemenea, cele mai frecvente cauze de producere a incendiilor sunt instalatiile electrice defecte sau improvizate (in medie, 923/an), aparatele electrice uitate sub tensiune (in medie, 260/an) dar si cos/burlan de fum defect sau necuratat (in medie, 176/an).

Totodata, potrivit unui raport realizat de catre asiguratorul german ALLIANZ, pagubele produse de acest risc gospodariilor populatiei din Romania se ridica la valori de cel putin cateva zeci de milioane de euro, doar in anul 2010 fiind afectate de incendii 5.600 de gospodarii, iar daca adaugam si anexele, numarul depaseste 8.800.

Asigurarea locuintei este o modalitate ieftina, eficienta si comoda pentru protejarea casei si recuperarea eventualelor prejudicii, numarul politelor de asigurare a locuintelor practic dublandu-se in ultimul an (aproximativ 4,5 milioane de polite). Pretul unei asigurari de acest gen variaza functie de mai multe criterii, iar daca luam ca exemplu un apartament de 60.000 euro din mediul urban, construit dupa 1977, pachetul standard de riscuri, pretul mediu este intre 45 si 160 EUR, in functie si de compania aleasa. Aflati mai multe despre costuri, riscuri acoperite si cazuri in care asiguratorul nu acorda despagubiri pentru producerea incendiului pe www.rca-deal.ro !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>