«

»

Sep 03

Lucruri elementare despre transportul autovehiculelor

Sa-ti transporti masina sau camioneta dintr-un loc in altul poate parea o sarcina dificila. Trebuie sa gasesti o companie de transport auto care lucreaza in zona ta, care iti poate indeplini cerintele si in care poti avea incredere sa protejeze un lucru atat de important. Din fericire, transportul auto nu trebuie sa fie atat de dificil pe cat pare. Daca stii la ce sa te astepti si folosesti Internetul cu intelepciune, poti gasi o afacere buna care sa-ti asigure si liniste sufleteasca pe masura ce iti pui in aplicare planurile.

Companiile de transport auto muta masini si camionete in doua feluri. Pentru un anumit pret, majoritatea companiilor ofera servicii de transport la destinatii exacte, asa-numita livrare “din usa in usa”. Asta inseamna ca locatia de primire si cea de livrare sunt cat mai aproape posibil de punctul de plecare si destinatie. Camioanele si trailerele de dimensiuni mari folosite de aceste companii nu pot intra pe strazile rezidentiale inguste, dar pot transporta masina cat mai aproape posibil de adresa de destinatie. Metoda “din usa in usa” este cea mai convenabila modalitate de a-ti transporta masina, desi poate implica anumite costuri aditionale. Poti castiga si ceva timp pentru ca vei avea o anumita flexibilitate in stabilirea orei de ridicare si livrare a masinii. Tot ce trebuie sa faci este sa te asiguri ca tu sau cineva numit de tine va fi prezent la ora livrarii pentru a ridica masina.

Transportul auto de la terminal la terminal este o alternativa economica existenta in anumite regiuni. Companiile mari de transport folosesc aceasta metoda pentru a muta masini din si in locatii populare in maniera cea mai eficienta cu putinta. Eficienta sistemului te poate ajuta sa economisesti niste bani, asa ca aceasta metoda merita cercetata.

Un alt potential beneficiu este faptul ca te poti folosi de spatiul de depozitare de la terminal. Unele companii iti vor pastra masina la terminal pana cand o vei putea ridica. Din motive evidente, acest lucru poate fi foarte convenabil. Transportul de la terminal la terminal poate fi o modalitate excelenta de a economisi bani, dar nu uita ca trebuie sa acoperi si cheltuielile pe care le presupune ducerea si ridicarea masinii de la terminale. Daca nu locuiesti in apropierea unuia sau ambelor terminale, poate e mai indicat sa apelezi la transportul din usa in usa. Cand iti evaluezi optiunile cu diverse companii, asigura-te ca stii ce tip de transport ofera fiecare.

Daca ambele variante ti se par costisitoare, nu uita sa iei in calcul orice alternative, cum ar fi sa gasesti pe cineva care sa iti conduca masina dintr-un loc in altul. Un alt sfat util este sa cauti din timp. Daca incepi sa iti evaluezi optiunile cu o luna sau mai mult inainte de mutare, ai mai multe sanse sa gasesti varianta cea mai potrivita pentru situatia ta. E neplacut sa fii obligat sa apelezi la o modalitate neconvenabila sau costisitoare pentru ca ai amanat prea mult decizia. Inainte de a face o intelegere cu o anumita companie de transport, cere o copie a contractului de asigurare. Daca ceri, ei sunt obligati prin lege sa iti furnizeze aceasta informatie. Poti verifica informatia prin compania de asigurari sau direct prin Ministerul Transporturilor. Daca masina ta va suferi daune pe parcursul transportului, te vei bucura ca ai verificat asigurarea companiei. Daca incepi din timp si inveti lucrurile elementare, transportul autovehiculului se va desfasura fara probleme si poate chiar vei economisi serios cu aceasta ocazie. Mult succes cu mutarea!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>