«

»

May 15

Maşinile care au oferit cea mai mare siguranţă proprietarilor în anul 2011

Producătorii auto care activează pe piața europeană doresc un scor cât mai bun la testele de siguranță. Evoluția permanentă a tehnologiei pune la dispoziţia clienţilor noi dotări de siguranță și sisteme de securitate.

Euro NCAP, o companie care a testat 53 de mașini pe parcursul anului 2011, a prezentat un top al celor mai bune autoturisme, pe clase, din punctul de vedere al siguranței.

Cel mai slab rezultat, Dacia Duster.

Pe o scară de la 1 la 5, 11 automobile testate au obținut doar patru stele, în timp ce recordul negativ al anului trecut este deținut de Dacia Duster, cu doar trei stele.

Însă mașinile care au fost alese drept cele mai bune din clasele lor au obținut punctajul maxim de 5 stele și au avut scoruri foarte bune la cele 4 arii de interes ale Euro NCAP.

Cele mai bune mașini pe categorii sunt:

• Categoria off-roadere mici : Audi Q3
• Categoria Supermini: Chevrolet Aveo
• Categoria mașini de familie mici: Ford Focus
• Categoria Mini MPV: Mercedes B Class
• Categoria mașini de familie mari: Volvo V60

Rezultate bune în categoria proprie au fost obținute și de Chevrolet Malibu, Mercedes M Class, Toyota Yaris, Lexus CT200h, Opel Zafira Tourer, Hyundai ix20 și BMW X1. Singurul pick-up testat de Euro NCAP în 2011 a fost Ford Ranger. Acesta este cel mai sigur pickup de până acum testat de organizație și a performat foarte bine în toate domeniile, inclusiv în cel ce privește protecția pietonilor.

Primul vehicul electric testat a fost Nissan LEAF şi a primit ratingul de 5 stele. Aceste tipuri de vehicule eco trebuie să trecă niște cerințe mai stricte care vizează și integritatea sistemului de acumulatori după impact. Euro NCAP a mai premiat și câțiva producători pentru introducerea unor sisteme de siguranță inovative.

În 2012, Euro NCAP va introduce standarde mai stricte la testele pentru protecția pietonilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>