«

»

May 15

Angajatorii pot câștiga 250 lei lunar dacă dau de lucru studenţilor şi elevilor în vacanţe

ANOFM în sfârșit stimulează angajatorii să angajeze studenți și elevi. Pentru fiecare dintre aceștia încadraţi în muncă, pe perioada vacanţei, angajatorii vor primi din bugetul asigurărilor de şomaj câte 250 lei.

Acest stimulent se va acorda angajatorilor pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student angajat cu contract de muncă individual, pe perioada vacanţelor. Diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.

Aceşti bani reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de refeinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare.

Angajatorii, pentru a beneficia de acest stimulet, vor trebui să ştie:

- Elevul sau studentul trebuie încadrat în muncă pe baza unui contract individual de muncă pe duratã determinatã, egalã sau mai micã decât durata vacanţei, cu jumătate de normă, sau a unui contract de muncã temporarã, numai dacã durata misiunii de muncã temporarã este egalã sau mai micã decât durata vacanţei.

- Tinerilor cu vâsta sub 18 ani li se va încheia contractul individual de muncã cu durata timpului de muncã de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe sãptãmânã şi se va considera încheiat cu normã întreagã.

- Angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii nu beneficiază de acest stimulent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>