«

»

Jul 24

Nu pleca in vacanta fara asigurarea medicala de calatorie

Suntem in sezonul concediilor si chiar daca cei mai multi dintre noi stabilesc ultimele detalii ale vacantei, putini sunt cei care se gandesc si la asigurarea de calatorie.
Un astfel de produs acopera cheltuielile serviciilor de urgenta si spitalizare. Exista tari in care acest tip de asigurare este obligatoriu, in timp ce in alte tari este optional.
Cardul european de asigurare de sanatate
Cea mai la indemana solutie pentru romanii care planuiesc sa calatoreasca intr-o tara din Uniunea Europeana este cardul european de asigurare de sanatate. Acest card se elibereaza gratuit de catre Casa de Asigurari de Sanatate si ofera o forma minimala de portectie.
Cardul european de sanatate ofera asiguratilor dreptul de a primi in cadrul unitatilor publice, serviciile medicale necesare sederii tenporare intr-o tara membra a UE.
Pentru a intra in posesia cardului european de asigurare de sanatate aveti nevoie sa depuneti la CAS urmatoarele documente: copie dupa cartea de identitate, o adeverinta care sa ateste ca sunteti asigurat al CAS si o cerere-tip. Termenul de obtinere este de maxim 7 zile lucratoare, iar valabilitatea cardului este de 6 luni.
Asigurarea medicala de calatorie
Asigurarea medicala de calatorie reprezinta o forma extinsa a cardului european de asigurare de sanatate, valabila si in afara UE. Mai mult, unele tari din afara Uniunii Europene solicita obligatoriu o astfel de asigurare.
O asigurare medicala de calatorie acopera atat transportul cu ambulanta, spitalizarea, tratamente stomatologice de urgenta si interventiile chirurgicale de urgenta, cat si cheltuieli de repatriere sanitara sau de inmormantare la locul decesului.
Pretul unei asigurari de sanatate poate varia intre cateva zeci si cateva sute de lei, in functie de destinatia asiguratului si de varsta acestuia.
Pentru mai multe detalii si pentru un calcul corect al primei de asigurare accesati site-ul nostru http://rca-deal.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>