«

»

Nov 21

Pregatiri pentru condus in conditii meteo dure

Daca te pregatesti din timp pentru a face fata provocarilor meteo din spatele volanului, vei putea conduce in siguranta toata iarna.

Iata aici cateva sfaturi simple care pot scadea riscul de accidente chiar si pe vreme foarte rea.

Covorase pentru podea. Acestea pot avea un impact major asupra sigurantei la volan. S-au dus vremurile cand aceeasi marime se potrivea fiecarei masini. Cele mai multe carpete sunt proiectate pentru a se potrivi fiecarui tip de masina in parte, asa ca soferii ar trebui sa se asigure ca folosesc un astfel de covoras potrivit masinii lor. De asemenea, multe masini au acum dispozitive de ancorare a carpetei astfel incat aceasta sa nu se miste. Asigura-te intotdeauna ca aceasta carpeta sta fixa, mai ales dupa ce ti-ai dus masina la spalatorie. Carpetele nu trebuie niciodata intoarse sau dublate. Daca aceste carpete nu sunt pozitionate corespunzator, pot aluneca, interferand astfel pedalele in timpul condusului, lucru ce poate cauza un accident.

Cauciucurile. Desi cauciucurile iarna-vara sunt suficiente pentru o mare parte din drumuri, uneori este nevoie de anvelope de iarna. In orice caz, anvelopele trebuie verificate pentru uzura si presiunea aerului. Multe anvelope au indicatori de uzura. Daca un asemenea indicator arata ca banda de rulare este sub 1.6 mm, anvelopa ar trebui inlocuita. Acest lucru este valabil si pentru cauciucurile de iarna, ele pierzandu-si eficacitatea daca indicatorul arata sub 4 mm. Presiunea aerului ar trebui verificata doar cand cauciucul este rece (masina ar tebui sa fie parcata de cel putin trei ore) si ar trebui sa fie stabilita la nivelul recomandat de producator. Daca anvelopa este prea moale sau, dimpotriva, prea tare, poate duce la uzura excesiva si control si manipulare slaba.

Stergatoarele de parbriz. Dupa lunile toride de vara, stergatoarele s-ar putea sa nu mai fie atat de eficiente. Asigura-te ca nu au crapaturi sau alte stricaciuni si inlocuieste daca este necesar.

Uleiul si alte fluide. Verifica nivelul uleiului si a altor fluide. Daca ai un ulei cu vascozitate densa pentru condus pe vreme calda, acest lucru poate ingreuna pornirea masinii pe timp de iarna. Asa ca verifica manualul de utilizare a masinii pentru a vedea tipul de ulei recomandat lunilor de iarna. Asigura-te ca folosesti lichid de curatare a parbrizului ce contine si antigel, pentru a evita inghetarea lichidului de spalat pe parbriz, pentru a nu-ti bloca vizibilitatea. Asigura-te ca lichidul de racire a motorului este la nivelul recomandat.

Bateria. Temperaturile scazute pot reduce capacitatea bateriei, asa ca verifica sa vezi daca este in stare buna de functionare. Verifica bateria de urme de coroziune, crapaturi sau cleme desprinse sau slabite.

Echipament de urgenta.Acest echipament ar trebui sa contina lanturi pentru anvelope, o racleta pentru geamuri, un sac de nisip sau sare, rachete de semnalizare, cabluri de tractare si o lopata mica.

Calculator Rca , Forum RCA , Blog Casco , Rca ieftin , Forum Rca , Forum Casco , Forum Asigurari locuinte !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>