«

»

Aug 24

Prima pentru asigurarea obligatorie de locuinta, retinuta din ajutorul social

Autoritatile vor retine celor aproximativ 70.000 de familii sau persoane singure care beneficiaza de ajutoare sociale contravaloarea asigurarii obligatorii de locuinta din suma cuvenita ca ajutor social. Acest lucru este stipulat in HG nr. 817/2011 privind modificarea art.50 din normele metodologice pentru punerea in aplicare a Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat cu modificarile ulterioare, normativ publicat in Monitorul Oficial nr. 586 din 18 august a.c.

Amintim,de asemenea, si faptul ca, potrivit celei mai recente norme publicate de CSA si MAI, pentru persoanele care beneficiaza de ajutor social si care au in proprietate constructii cu destinatia de locuinta, prima de asigurare este platita de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale. Executivul a decis insa sa deduca aceasta suma din ajutorul social, banii pentru asigurare urmand sa fie transferati catre PAID, care va emite politele pentru persoanele beneficiare de ajutor social.

Conform estimarilor Agentiei Nationale pentru Prestatii Sociale, suma necesara pentru a sustine plata asigurarii obligatorii a locuintelor este de 4 mil. lei, aproximativ 1 mil. EUR.

Pana la sfarsitul lunii iulie, gradul de cuprindere in asigurare la nivel national (asigurari facultative si obligatorii) se ridica la circa 45%, din care ponderea cea mai insemnata o detin cele facultative, de aproximativ 35%. Romania are 8,39 milioane de locuinte. Bucurestii ocupa prima pozitie, 64% din locuinte fiind asigurate. PAID avea in portofoliu, la data de 11 august, 820.000 de polite de asigurari obligatorii pentru locuinte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>