«

»

Jul 30

Riscuri excluse din asigurarea de calatorie

Bolile cronice, cele rezultate din autoranire, chirurgia plastica, curele de odihna, afectiunile preexistente, cure de odihna, tratamente stomatologice definitive sunt doar o parte din excluderile acestui tip de asigurarea.

In mometul in care o persoana incheie o asigurare medicala de calatorie, trebuie sa stie ca acea polita nu ii va oferi despagubire pentru toate afectiunile medicale, mai ales daca acestea au aparut inainte de cumpararea politei.

Astfel, bolile cronice, cele rezultate din autoranire si problemele medicale care ar putea fi amanata pana la intoarcerea in tara, se afla pe lista excluderilor unei asigurari medicale de calatorie.

Prin urmare, doar riscurile de aparitie a unei boli se pot asigura, nu si problemele de sanatate existente. Printre primele excluderi ale unei asigurari medicale de calatorie se afla bolile acute sau afectiunile preexistente.

Excluderile, adica acele riscuri pe care compania de asigurari nu le va acoperi , sunt specificate in orice contract de asigurare.

Mai trebuie precizat ca orice costuri legate de cure de odihna sau de recuperare in sanatorii, in centre de sanatate sau odihna, precum si cele legate de dereglari mentale si psihiatrice se afla pe lista cheltuielilor care nu sunt acoperite de asigurarea medicala de calatori.

Printre cheltuielile pe care compania de asigurari nu le va deconta se mai afla si cele legate de nasterea, tratamente sau controle necesare in cazul in care sunteti insarcinata.

In cazul tratamentelor stomatologice, sunt tratate doar afectiunile de urgenta si cele care genereaza durere acuta.Astfel, tratamentele stomatologice definitive, dinti artificiali sau detartrare nu vor fi acoperite de asigurarea incheiata.

Trebuie sa mai tineti cont si de faptul ca bolile sau accidentele provocate intentionat de persoana care a cumparat asigurarea, precum si cele rezultate prin comiterea de infractiuni sau in stare de ebrierate, sub influenta drogurilor sau a produselor farmaceutice nu sunt incluse in acest tip de asigurare.

O alta excludere este reprezentata de accidentele care sunt rezultatul unor activitati care nu corespund cu scopul declarat al calatoriei, solicitat in momentul in care se incheie polita de asigurare.

Este important ca aceste excluderi sa fie cunoscute, intrucat daca ati plecat in strainante si ati solicitat aceste servicii pe parcursul calatoriei, la intorcerea in tara, companie de asigurari nu va va deconta cheltuielile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>