«

»

Mar 15

Se introduc cardurile electronice de sanatate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) va introduce cardurile electronice de asigurări de sănătate. Această soluție IT va fi furnizată de Consorţiul HP România şi Novensys Corporation, ca urmare a câștigării licitației din data de 21 februarie 2012.

Valoarea acestui nou contract, în care Imprimeria Naţională a avut calitatea de unitate centralizată de achiziţii, iar CNAS de unitate contractantă, se ridică la 87.636.000,03 lei, exclusiv TVA, urmând a se desfășura pe o durată de 9 luni din momentul atribuirii cu finanțare din surse proprii.

Introducerea acestui card va permite autorităților să verifice datele medicale ale pacienților dar și cele legate de asigurări, acesta reprezentând un nou mecanism de control a evidențelor, raportărilor și deconturilor medicale, asigurând accesul rapid al furnizorilor de servicii medicale la un minim de date care sunt necesare în cazurile de urgențe.

Cardul naţional se va emite individual pentru fiecare asigurat şi va fi distribuit la domiciliul acestuia prin poştă. Prin intermediul acestuia medicii vor avea acces mai rapid la datele pacientului.

Soluţia informatică va fi calibrată astfel încât să gestioneze un număr de 15 milioane de asiguraţi, 50.000 de medici, din care 12.000 medici de familie, 15 milioane de consultaţii/an, 22 milioane de tratamente/an, 5,4 milioane de internări în spitale/an, 3,5 milioane de vaccinări/an, 2,7 milioane de vizite la domiciliu/an și 20 milioane de analize de laborator/an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>