«

»

Mar 03

ATENȚIE LA GROPILE DIN ASFALT!! Nu toate poliţele CASCO acoperă astfel de daune

Majoritatea românilor consideră polița CASCO un lux în ultima vreme, însă aceasta ne ajută să ne protejăm împotriva multor riscuri care, din nefericire, ne întâmpină aproape zilnic.

Drumurile din țara noastră prezintă o stare din ce în ce mai proastă, astfel că asiguratorii care încheie polițe CASCO sunt forțați să perceapă taxe suplimentare pentru asigurarea jantelor sau a cauciucurilor sau chiar să refuze includerea acestora în poliţa de asigurare.

Topirea zăpezilor ca urmare a încălzirii vremii va aduce șoferilor români din ce în ce mai multe suprize neplăcute în trafic – de la apariția gropilor capcană în asfalt până la plățile pentru repararea vehiculelor.

Reparaţia jantelor vă poate aduce costuri suplimentare care variază în funcție de gravitatea loviturii pînă la aliajul din care este făcută roata. Astfel, pentru o simplă îndoitură puteţi plăti de la 50 la 150 de lei, iar dacă optați pentru o jantă nouă, pregătiți în jur de 50 euro.

Chiar și în condițiile în care aveți o poliță CASCO sau urmează să încheiați una, aceasta vă acoperă cheltuielile pentru astfel de daune doar dacă are incluse aceste clauze în condițiile de asigurare. De aceea, fiți foarte atenți la ceea ce doriți să cuprindă polița dumneavoastră CASCO, pentru că altfel riscați ca majoritatea cheltuielilor cu reparațiile să le faceți din propiul buzunar.

Caluze privind asigurarea roților, a jantelor etc., de regulă, sunt incluse opțional în polița CASCO.

Și, ca să vedem și partea plină a paharului, în condițiile în care drumurile sunt din ce în ce mai rele iar pagubele deținătorilor de autoturisme din ce în ce mai mari, trebuie să recunoaștem că pentru proprietarii de service-uri auto specializate această situație nu reprezintă decât motive de bucurie….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>