«

»

Feb 26

Atenţie la ţurţurii şi zăpada de pe acoperişuri!

Zăpada formată pe acoperişurile blocurilor, dar şi ţurţurii, care, din cauza temperaturilor mai ridicate înregistrate zilele trecute, au început să cadă pe trotuare. De aceea, viaţa trecătorilor este pusă în pericol.

Responsabilitatea de a îndepărta ţurţurii de pe acoperişuri cade în sarcina asociaţiei de locatari sau a proprietarilor. Cu toate acestea, când ei nu pot face nimic, trebuie să apeleze la pompieri.

Medicii spun că trebuie să fim foarte atenţi pe unde mergem şi să ne uităm la streşinile caselor. Un ţurţure care loveşte direct în cap o persoană îi poate provoca acesteia starea de comă. Dar acest lucru depinde şi de mărimea ţurţurelui şi de distanţa de la care cade. Legislaţia prevede amenzi destul de mari pentru cei care nu-şi curăţă casele de ţurţuri. Autorităţile mărturisesc însă că nu au amendat pe nimeni anul acesta.

În plus, mai multe maşini au fost lovite de masa de zăpada dislocată de la înălţimi apreciabile, iar locatarii din mai toate imobilele au semnalizat, aşa cum au putut, zonele periculoase.

Astfel, un morman de zăpada a căzut duminica trecută pe maşina unui vasluian, în timp ce vehiculul era parcat lângă un bloc din cartierul unde acesta locuia. Autoturismul, în valoare de 20.000 EUR, a suferit avarii importante la plafon, capotă şi parbriz. Proprietarul avea poliţă CASCO şi urmează să îşi recupereze paguba de la compania de asigurări.

Săptămâna trecută, în Timișoara, 4 mașini parcate în incinta Complexului Studențesc, au fost avariate de zăpada care a căzut de pe acoperișul unui cămin. Geamurile mașinilor au fost sparte si plafoanele au fost îndoite. De această dată, proprietarii nu aveau asigurări CASCO, aşa că vor fi nevoiţi să suporte integral costul reparațiilor.

Tot în weekend, pe strada Pictor Aman din Bacău, zăpada de pe acoperișul unui bloc a distrus mai multe mașini. Într-una din ele se afla o familie, părinţii împreună cu cele două fetițe, aceștia scăpând nevătămați în urma incidentului. O situație similara s-a înregistrat şi la Iași, o mașină parcata fiind acoperită în întregime de zăpada căzută de pe un imobil alăturat.

Prin poliţele de asigurare facultative CASCO sunt acoperite, pe lângă avariile în urma accidentelor rutiere, pagubele produse ca urmare a căderii accidentale de corpuri pe mașină, dar şi cele provocate de greutatea stratului de zapadă. Fiind vorba de avarii accidentale, marea majoritate a companiilor de asigurări din Romania acoperă aceste riscuri prin poliţele standard. De asemenea, clienții au posibilitatea de a-și construi polițe foarte complexe, în funcție de nevoile fiecăruia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>