«

»

Jul 25

Sfaturi pentru un condus corect in siguranta si ieftin

Va prezentam cateva sfaturi pentru a deveni un sofer mai bun care sa beneficieze de reduceri si care economiseste bani din asigurari:

1.Condu incet si pastreaza distanta regulamentara fata de masina din fata, suprafetele umede necesita de doua pana la zece ori mai mult distanta de franare fata de distantele pe suprafete uscate. Puteti determina daca sunteti prea aproape de alte automobile cu ajutorul regulii de 3 secunde. In ce consta aceasta regula? Fixati un obiect in trafic ( stalp, pod, copac, etc ), cand autovehiculul din fata dumneavoastra ajunge la punctual fixat incepeti sa numarati “ o mie, doua mii, trei mii ”. Daca ajungeti in dreptul obiectului inainte ca numaratoarea sa se fi incheiat inseamna ca sunteti la o distanta nesigura fata de autovehiculul din fata. Este bine sa va asigurati ca exista timpul necesar evitarii pericolelor aparute in trafic, timp necesar care se ridica la 3 secunde fata de cel din fata dumneavoastra.

2.Pastreaza-ti calmul. Desi exista o multime de lucruri care ar putea creste tensiunea arteriala – locul de munca, relatia ta, familia ta, etc – niciuna dintre ele nu trebuie sa-ti creeze o furie astfel incat sa provoci un incident rutier. Invata sa eviti furia in trafic.

3.Alege incaltamintea adecvata. Uita de moda!Este mult mai usor sa conduci cu incaltaminte avand talpa dreapta si subtire. Pastrati o pereche de pantofi de conducere in masina si schimba incaltamintea inainte de a porni la drum. Pantofii cu toc inalt sau cei cu talpa groasa reduc sensibilitatea piciorului in a aprecia forta de apasare pe pedala de franare sau accelerare.

4.Poarta centura de siguranta. Multe echipaje de politie si actiuni ale politie rutiere , monitorizeaza si aplica sanctiuni pentru neutilizarea centurii de siguranta. Indiferent daca va confruntati cu un punct de control sau nu, intotdeauna pregatiti-va si purtati centura de siguranta ar putea salva viata.

5.Intotdeauna sa ai o pereche de ochelari de soare la indemana. Soarele poate fi orbitor, in special in lunile de vara, si poate afecta serios capacitatea de a vedea ce se intampla in jurul tau. Toti ochelariide soare va ajuta, dar pentru conducere, cei mai buni sunt ochelarii cu lentile polarizate care reduc reflexiile oferind in acelasi timp redarea culorilor superbe si perceptia clara.

6.Evita distragerea atentiei si tine-ti ochii pe drum. Sunt trei tipuri de distragere a atentiei: iti iei ochii de pe sosea, iti iei mainile de pe volan si iti indrepti mintea la altceva decat condus.Toate acestea se regasesc in gesturi precum: utilizarea telefonului mobil, dorinta de a te alimenta si de a bea apa, stat de vorba cu pasagerii, citit inclusiv harti, schimbarea postului de radio, CD .Peste 12.000 de persoane au fost ranite in accidente care implica distragerea atentiei la volan. Coincidenta?

7.Nu se foloseste niciodata faza lunga pe ceata,deoarece iti creaza efectul de perete alb,datorita razei focalizate si nu dispesate ca in cazul fazei scurte;

8.Fara alcool la volan. In 2008, aproape o treime din accidentele rutiere in Romania au fost rezultatul unor accidente care implica consumul de alcool la volan. Fi treaz pe drum pentru a nu ajuta la cresterea numarului de raniti.

Pastrati in minte, totusi, ca lipsa daunelor duce la o aplicare standard de reduceri la asigurarea RCA prin aplicarea criteriului bonus / malus la fiecare asigurator, insa reducerile sunt completate cu procente suplimentare in functie de istoricul de daune al fiecarui client.

Contactati-ne pe www.rca-deal.ro pentru mai multe detalii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>