«

»

Jan 07

Vrei sa iti schimbi culoarea masinii? Iata cum procedezi !

Te-ai decis sa iti schimbi culoarea masinii, ai ales noua nuanta care iti va infrumuseta autoturismul si ai gasit si service-ul auto care sa-ti realizeze lucrarea. Aparent, este simplu si rapid. Totusi, aceasta modificare a caracteristicilor autoturismului presupune si putina birocratie, dar si costuri suplimentare. Am pregatit noi toate informatiile de care ai nevoie.

Dupa ce ai finalizat cu vopsitul masinii proprietate personala, trebuie sa te prezinti la sediul unei reprezentante a Registrului Auto Roman (RAR) pentru a trece in cartea de identitate a vehiculului noua culoare pe care acesta o are. Pentru asta, trebuie sa iti faci, in prealabil, o programare la una dintre reprezentantele RAR.

Potrivit informatiilor de pe pagina de internet a RAR, actele de care ai nevoie pentru modificarea culorii in cartea de identitate a vehiculului sunt:

  • cerere – o completezi olograf pe propria ta raspundere, insa o vei semna in prezenta angajatului R.A.R. care efectueaza prestatia;
  • actul tau de identitate;
  • cartea de identitatea vehiculului.

Atentie! Procedura la RAR nu este gratuita, ci va trebui sa scoti din buzunar 90 de lei.

Odata ce ai bifat aceasta etapa, e timpul pentru o ultima procedura birocratica, si anume drumul la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule, unde sa soliciti eliberarea unui nou certificat de inmatriculare. Aici va trebui sa platesti alti 37 de lei, contravaloarea noului talon.

Actele de care ai nevoie sunt:

  • O cerere prin care sa soliciti un nou certificat de inmatriculare ;
  • Cartea de identitate a vehiculului cu modificarile tehnice operate de Registrul Auto Roman;
  • Actul tau de identitate, in original si copie;
  • Cartea de identitate a vehiculului, in original si copie;
  • Dovada ca ai achitat taxa certificatului de inmatriculare – 37 lei, se poate achita la CEC;
  • Procura speciala autentificata de notarul public, in cazul in care documentele se depun de o alta persoana decat titularul.

Important! In concordanta cu Directiva Uniunii Europene nr. 2001/116, cele 10 culori de baza inscrise in cartea de identitate sunt: alb; galben; portocaliu; rosu; violet; albastru; verde; gri; maro si negru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>