«

»

Oct 12

24 de despagubiri in valoare de 175.000 lei, platite de la emiterea asigurarilor obligatorii de locuinta

Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a platit din 15 iunie 2010, de la inceperea emiterii obligatorii, si pana in prezent, 24 de despagubiri, in valoare totala de aproape 175.000 de lei.

PAID detine in prezent in portofoliu 820.000 de polite de asiugurari obligatorii pentru locuinte, dintre care 522.000 au fost incheiate pentru locuinte de tip A, iar restul de locuinte de tip B.

Valoarea totala a primelor subscrise si incasate de PAID este de 13,4 milioane de euro.

Ca urmare la informatiile vehiculate in ultima vreme de presa, PAID a precizat, joi, ca singurele riscuri acoperite prin politica de asigurare obligatorie a locuintelor sunt cutremurele de pamant, alunecarile de teren si inundatiile, ca fenomene naturale.

“In consecinta, sunt excluse din asigurarea obligatorie emisa de PAID orice alte riscuri decat cele prevazute de lege si cu atat mai mult cele provocate de factorul uman, cum ar fi: revarsarea lacurilor de acumulare, tasarea terenului sub sarcina constructiei, prabusirea sau surparea locuintelor ca urmare a lucrarilor de prospectiuni, exploatari miniere, edilitare etc.”, se arata in comunicatul PAID.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>