«

»

Oct 09

Peste 25% din localitatile din Romania nu au furnizat informatii catre PAID

Peste 25% din localitatile din Romania nu au furnizat informatii catre PAID cu privire la casele asigurabile, a precizat Presedintele PAID, Marius BULUGEA, in cadrul emisiunii Ora de Risc.Astfel, “pana in prezent au raspuns peste 2.400 de localitati – municipii, orase si comune – dintr-un total de 3.227 de unitati administrativ-teritoriale, respectiv 74,3% din total. Asta inseamna, de asemenea, ca nu cunoastem nimic despre aproximativ 2 milioane de locuinte. Sunt localitati unde primariile nu au probabil conexiune la internet si catre acestia am trimis solicitarile in plicuri”, a punctat oficialul PAID.

Acesta a mai precizat ca in prezent circa 10% din locuintele din Romania sunt asigurate printr-o polita obligatorie de locuinta iar altele 35% printr-o polita facultativa.

“Pana la introducerea asigurarilor obligatorii de locuinta gradul de acoperire era de cel mult 15%, crescand de trei ori odata cu introducerea AOL. Totusi, trebuie sa fim constienti de faptul ca niciodata nu vom depasi gradul de 70-80%, similar cu cel al fiscalitatii, acesta fiind si target-ul companiilor de asigurare”, a completat BULUGEA.

Potrivit statisticilor PAID, numarul politelor incheiate este in crestere fata de perioada similara a anului precedent, insa gradul de reinnoire e sub 20%, proprietarii omitand sa reinnoiasca politele. “Acestia trebuia sa stie ca este un contract anual care se reinnoieste. Cei fara asigurare nu vor beneficia de nici un ajutor din partea statului in cazul producerii unui risc catastrofal”, a concluzionat acesta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>