«

»

Oct 07

Brokerii de asigurare sustin cresterea preturilor pe RCA. Tariful minim ar trebui sa fie intre 160 si 180 EUR

Preturile politelor RCA reprezinta una din principalele surse de ingrijorare pentru brokeri si asiguratori. “Deprecierea cursului de schimb si presiunile asupra inflatiei reprezinta alti factori ce ar trebui sa influenteze nivelul tarifelor RCA, pentru ca fluctuatiile acestora se reflecta in mod direct in costul daunelor. Anul trecut, de exemplu, daca luam in calcul doar majorarea TVA si tot ar fi trebuit sa vedem o crestere a preturilor practicate la acest tip de asigurare”, a subliniat Bogdan ANDRIESCU, Presedintele UNSICAR, in cadrul intalnirii asociatiei de la Eforie Nord.

Astfel, potrivit reprezentantilor brokerilor de asigurari, prima minima la asigurarile RCA, segment care detine peste 37% din volumul total de subscrieri pe asigurari generale, ar trebui sa ajunga la un nivel de 160-180 EUR.
“Frecventa daunei si dauna medie arata foarte clar ca prima tehnica minima la RCA ar trebui sa se situeze la 128 EUR. La acest nivel vorbim despre o prima neincarcata de alte costuri. In mod normal, tariful minim la RCA ar trebui sa fie undeva la 160-180 EUR. Cred ca toti asiguratorii care vand sub acest nivel sunt in pierdere”, a explicat Ion MOISE, Managing Director, E-Claims Management.

Calculele arata ca doar prima tehnica minima, care arata frecventa si dauna medie la RCA, ar trebui sa se situeze la 128 EUR, in conditiile in care se estimeaza o frecventa a daunelor de 8% si o dauna medie de 1.600 EUR (*prima tehnica = frecventa daunelor X dauna medie = 0,08 X 1.600 EUR = 128 EUR). Daca la prima tehnica se adauga si cheltuielile companiilor de asigurare, atunci nivelul minim al politei ar trebui sa ajunga la 160-180 EUR. Concluzia brokerilor din asigurari a fost ca toti asiguratorii care vand in prezent sub acest nivel inregistreaza pierderi pe segmentul RCA.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>