«

»

Oct 16

Amenda nu este singura sanctiune pentru persoanele fara polita obligatorie

“Legea 260 are un caracter social foarte important si timpul a demonstrat ca asigurarea obligatorie nu este o taxa. Deja s-au acordat despagubiri celor care au avut daune”, a subliniat Marinela NEMES, Director Directia Juridica, CSA.

“Precum am mai spus-o, amenda nu este singura sanctiune. Cea mai importanta sanctiune este tocmai fapul ca in momentul producerii unuia dintre cele trei riscuri nu mai beneficiezi de ajutor nici de la Guvern, nici de la administratiile locale”, a adaugat Marinela NEMES.

In ceea ce priveste aplicarea amenzii, in lege este prevazuta o gradualizare a procedurilor. Dupa ce primariile trimit catre PAID situatia locuintelor existente, se face centralizarea si se analizeaza situatia celor neasigurari. Apoi, in baza acestor date, primariile trimit notificari cetatenilor care nu figureaza ca fiind asigurati, obligatoriu sau facultativ, urmand ca apoi acestia sa fie sanctionati contraventional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>