«

»

Oct 18

CASCO – Prima de asigurare

Prima de asigurare este o suma de bani pe care Dvs ca si asigurat o platiti catre asigurator, asa cum a fost convenit in contractul de asigurare. In cazul asigurarii de tip CASCO, contractele se incheie pe un termen de 12 luni. Primele de asigurare se platesc de asemenea in fiecare an, sau, daca doriti semestrial.

Primele de asigurare se pot plati in lei sau chiar in valuta (este alegerea Dvs., ceea ce vi se pare mai avantajos);

Contractul Dvs. poate fi terminat de catre asigurator in cazul in care intarziati cu plata unei singure prime de asigurare.

  • Fransiza este o parte foarte importanta a asigurarilor de tip CASCO,aceasta este o suma care este prestabilita in contractul pe care il incheiati cu asiguratorul;
  • De cate ori cereti despagubirea unei daune, Dvs. va trebui sa platiti acea suma (fransiza);
  • Aceasta suma este maximum 1% din SA. De exemplu, daca suma asigurata este de 9000 Euro, fransiza poate fi stabilita la 90 euro.
  • Fransiza poate fi foarte benefica atunci cand este vorba despre daune mai mari. De exemplu, daunele autoturismului Dvs. se ridica la 900 euro, Dvs. veti plati intai fransiza de 60 euro, dupa care veti fi despagubit. In cazul daunelor de valori mici spre exemplu, fransiza nu are rol avantajos. Daca daunele autovehiculului Dvs. sunt de numai 100 euro, raportat cu fransiza de 90 euro pe care trebuie sa o achitati, nu este o situatie foarte avantajoasa.
  • De aceea, din momentul in care incheiati o asigurare de tip CASCO trebuie sa deveniti un sofer foarte responsabil si atent, astfel incat daunele sa fie cat mai putine.
  • Trebuie de asemenea sa stiti ca in cazul unei avarii totale, atunci cand Dvs. cereti daune pentru suma asigurata, fransiza poate de fi de 10% sau chiar 15%.
  • Daca alegeti un tip de asigurare care are atasata si modalitatea de fransiza, primele de asigurare vor costa mai putin. Daca alegeti sa platiti numai prime de asigurare fara sistem de fransiza, primele de asigurare vor costa mai mult.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>