«

»

Oct 24

Baza de date CEDAM

Baza de date CEDAM >>> http://cedam.csa-isc.ro/ Interogarea se poate face fie dupa numarul de inmatriculare, fie dupa seria de sasiu a vehiculului.

Rolul acestei baze de date este acela de a oferi o evidenta centralizata a politelor RCA incheiate pe teritoriul Romaniei, atat in scopul unei mai bune urmariri a respectarii legislatiei in vigoare, cat si pentru a facilita accesul tuturor persoanelor interesate la informatii legate de existenta unei polite RCA pentru un anumit autovehicul.

Baza de date CEDAM a fost implementata si este mentinuta de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor in baza Ordonantei de urgenta nr. 189/2005 pentru stabilirea unor masuri privind vehiculele rutiere inmatriculate si in conformitate cu Directiva parlamentului european si a consiliului europei nr. 2000/26/CE privind armonizarea legislatiilor statelor membre privind asigurarea de raspundere civila pentru daunele decurgand din circulatia autovehiculelor.

Atat functionalitatea cat si continutul de informatii oferite de acest centru vor fi permanent imbunatatite, pentru a reflecta cat mai fidel statutul actual al pietei de asigurari obligatorii din Romania, atat in perspectiva nationala cat si in cea a integrarii europene.

Informatiile din baza de date CEDAM sunt centralizate de la 15 societati de asigurare, care sunt posesorii de drept ai acestor informatii. CSA nu are dreptul legal de a modifica aceste date. Responsabilitatea pentru colectarea, transcrierea, incarcarea si modificarea politelor RCA revine exclusiv societatilor de asigurare emitente.

Pentru mai multe informati,accesati site-ul nostru http://rca-deal.ro/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>