«

»

Sep 09

Cinci asiguratori romani in Top 50 CEE

Cinci asiguratori romani au intrat in topul celor mai mari companii de profil din Europa Centrala, realizat de catre compania de consultanta DELOITTE pentru anul 2010. Numarul de asiguratori prezenti in acest clasament este similar din anul precedent, cu mentiunea ca doua dintre companii sunt nou intrate in top.

In ceea ce priveste topul companiilor de asigurari din CEE, potrivit clasamentului realizat in anul 2010, ASTRA Asigurari s-a clasat, dupa criteriul volumului de subscrieri, pe pozitia 14 in topul alcatuit pe segmentul de asigurari non-life, la nivelul regiunii. In aceeasi ierarhie, ALLIANZ-TIRIAC s-a clasat pe locul 20, iar OMNIASIG pe pozitia 22. Topul este condus de PZU (Polonia), CESKA Pojistovna (Rep. Ceha) si KOOPERATIVA VIG (Rep. Ceha). Pe urmatoarele trei pozitii s-au clasat ERGO HESTIA (Polonia), TRIGLAV (Slovenia) si WARTA (Polonia), in vreme ce pozitiile 7, 8, 9 au fost ocupate de reprezentantele grupului ALLIANZ din Polonia, Ungaria si Slovacia.

Pe segmentul de asigurari de viata, ING Asigurari de Viata s-a clasat la nivelul Regiunii CEE pe pozitia 30, in vreme ce BCR Asigurari de Viata a ocupat pozitia 48 in cadrul aceluiasi clasament realizat de XPRIMM Insurance Report. Pe aceasta linie de business, TOP 10 este dominat de companii de asigurare din Polonia (7 companii) si Cehia (3 asiguratori).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>