«

»

Feb 16

Despăgubiri pentru cei care au casele distruse din cauza greutății stratului de zapadă și a viscolului

Căderile masive de zăpadă din ultimul timp însoțite de viscol și vijelie au determinat o creștere a daunelor pe domeniul locuinţelor și nu numai. Se pare că numărul dosarelor de daune pe acest segment s-a dublat față de aceeași perioadă a anului trecut.

Artur BOROWINSKI, Preşedinte Directorat OMNIASIG, declara în cadrul unui interviu că, „în 2012, numărul dosarelor de daună se ridică la 86, față de 30 în aceeași perioadă a anului trecut, iar numărul acestora cu siguranță va crește”.

Şi societăți precum Generali și Euroins au declarat că numărul dosarelor de daune a crescut semnificativ, o parte dintre acestea fiind respinse pe motivul că acele daune au fost provocate de îngheţ, iar acest fenomen este exculs din condițiile de asigurare (Generali).

Majoritatea asigurătorilor susțin că, deocamdată, numărul despăgubirilor nu este foarte mare, însă se așteaptă ca, odată cu topirea bruscă a zăpezii, numărul pagubelor să fie mai mare decât în prezent.

Cei care și-au încheiat o asigurare pentru locuință sau urmează să încheie una trebuie să știe că riscuri precum: greutatea zăpezii, avalanșele, furtuna, vijelia sau viscolul sunt acoperite de majoritatea companiilor de asigurare din România prin polița de asigurare obligatorie sau facultativă. Însă, în momentul încheierii poliței de asigurare, cereți consilierului dumneavoastră să vă prezinte toate riscurile asigurate sau, dacă nu, citiți în prealabil condițiile de asigurare oferite de societatea respectivă, deoarece unele riscuri, precum înghețul apei de conductă, e posibil să nu fie inclus în asigurare. Aflaţi mai multe despre costuri, riscuri acoperite şi cazuri în care asiguratorul nu acorda despagubiri pe www.rca-deal.ro !

Și nu uitați: asigurarea locuinței nu este obligatorie pentru a evita amenzile, ci e obligatorie pentru siguranța dumneavoastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>