«

»

Feb 12

Reforma și proiectele pilot ale sănătății continuă și în cadrul Guvernului Ungureanu

Guvernul Ungureanu își propune continuarea reformei din domeniul sănătății atât din punct de vedere legislativ cât și instituțional. Prin programul propus de acesta se urmărește:

  • reorganizarea domeniului sanitar;
  • creșterea eficienței sistemului asigurărilor sociale de sănătate;
  • implementarea de proiecte pilot pentru funcționarea spitalelor ca fundații;
  • o salarizare diferențiată în funcție de performanță;
  • deblocarea posturilor pană în luna aprilie pentru a se putea acoperi necesitățile urgente de personal;
  • alocarea de resurse financiare necesare acoperirii unor zone cât mai largi de populație având prioritate mediul rural.

Noul Ministru desemnat al Sanătății, RITLI Ladislau, a declarat pe 8 februarie, la audierea sa în comisiile parlamentare de sănătate, că actuala lege privind coplata nu este aplicabilă de aceea aceasta va fi modificată până la finele anului 2012. Pachetul de bază al serviciilor medicale va fi și el modificat până în luna iunie a acestui an.

Jeffrey FRANKS, şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional în Romania, declara în aceeași zi că “Guvernul are încă șase luni pentru a se asigura că are sprijin public pentru o reformă reală în sănătate. Aceste șase luni în plus dau timp pentru o discuție cu întreaga societate civilă”. Astfel, promisiunile făcute de Guvern nu se potrivesc cu veniturile disponibile din sistem, de aceea trebuie acordată o importanță mai mare sectorului privat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>