«

»

Sep 23

Proceduri de siguranta in domeniul transportului de autovehicule

Masina ta este fara indoiala unul din cele mai pretioase lucruri pe care le detii. Daca trebuie sa o muti dintr-un loc un altul cu ajutorul unei companii de transport auto, vrei sa te asiguri ca va ajunge la destinatie intreaga. Acest articol iti ofera cateva sfaturi utile pentru siguranta masinii tale si te poate ajuta sa gasesti o companie de transport auto de incredere.

Inainte de a alege o companie de transport auto, intereseaza-te in legatura cu polita de asigurare pe care o ofera. Daca firma este asigurata corespunzator, va acoperi daunele produse autovehiculului in timpul calatoriei. Plafonul de asigurare si alte detalii variaza de la companie la companie, asa ca este indicat sa afli cat mai multe despre asigurarea oferita. Compania de transport este obligata prin lege sa iti puna la dispozitie o copie a contractului de asigurare, pe care il poti verifica prin compania de asigurari sau prin Ministerul Transporturilor. Daca o anumita firma nu iti poate furniza informatiile pe care le doresti, este posibil ca aceasta sa functioneze ilegal si ar fi indicat sa apelezi la o alta.

Transportarea autovehiculelor nu prezinta riscuri deosebite, dar este bine sa te pregatesti pentru ce e mai rau si sa te asiguri ca esti protejat corespunzator. Daca ai o masina frumoasa este cu atat mai important sa te interesezi ce tip de daune si ce plafon acopera asigurarea companiei de transport. Informeaza si compania la care ai tu asigurare ca intentionezi sa iti transporti masina si intereseaza-te daca polita ta de asigurare se modifica in timpul procesului de transportare. Multi dintre cei care isi transporta autovehiculele vor sa limiteze expunerea acestora la conditii meteo extreme. Din pacate, remorcile inchise sunt adesea mult mai scumpe decat cele deschise, asa ca trebuie sa analizezi cu atentie avantajele si dezavantajele.

Daca apelezi la un trailer de transport multiplu, fii atent pentru ca din masinile de pe platforma superioara se poate scurge ulei pe masinile de pe platforma inferioara. De asemenea, masinile de pe platforma superioara sunt mai vulnerabile la crengile copacilor in anumite regiuni. Aceste probleme pot fi evitate daca apelezi la un trailer de transport individual, dar acesta este in general mai scump.

Trailerele pentru transport auto individual sunt metoda cea mai rapida de transport si pot duce vehiculul mai aproape de destinatie, deci ofera si alte avantaje care trebuie luate in calcul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>